2012. november 16., péntek

A legújabb e-book csoda



Megjelent a Txtr beagle, s árával és méreteivel kápráztatja el az embereket.

Az e-könyv olvasók is már egyre felkapottabbak a tabletek mellett. Hiszen sokkal jobban lehet olvasni egy e-könyv olvasón, mint egy tableten, mivel direkt arra a célra fejlesztették ki. A német cég állt elő egy új modellel. Ami valószínűleg lesöpri a piacról az olyan versenytársait, mint az Amazon vagy a Barnes & Noble.

A készülék elkésztésének céljai között szerepelt, hogy az emberek olcsóbban juthassanak hozzá, mint a hasonló eszközökhöz. A Txtr beagle ugyanis háromezer forintba fog kerülni, ami megegyezik egy átlagos könyv árával, így felülmúlja az éppen piaci vezető Kindle-t. Egy másik előnye pedig a méretében rejtőzik. Aminek köszönhetően akár a zsebünkben is hordatjuk majd és a kezünkben is kényelmesebben fér el. 

Az új eszköz paramétereit tekintve: nagysága 140*105 milliméter, vastagsága pedig 4,8 milliméter. A kijelző 800*600 pixeles, 16 szürkeárnyalatot jelenít meg. A kijelzőn természetesen nem spóroltak, mivel a legtöbb ember leginkább e miatt vásárol e-könyv olvasót. Ezt Thomas Leliveld, a Txtr vezérigazgatója jelentette ki. 



Energia ellátását AAA méretű mikroceruzaelemekkel oldották meg. De persze ha van méretben megfelelő akkumulátorunk, akkor azt is behelyezhetjük a készülékbe. Számítások szerint egy szett elemmel akár egy évig is kitart az eszköz, ez körülbelül 12-15 könyv olvasását jelenti. 

Olcsósága miatt nem érintőképernyős, háttérvilágítás sincs, sőt még a Wi-Fi és az USB csatalakozás is kimaradt belőle. Belső memóriája 4 GB. Felmerül tehát a kérdés, hogy egyáltalán, hogyan tehetünk rá könyveket. Itt jön a trükk. A készüléken van Bluetooth, s ha okostelefonnal párosítjuk, akkor már meg is oldódott a fájlok átvitele. Azonban akad egy megkötés, mely szerint egyszerre csak öt könyvet lehet rajta tárolni. A legnépszerűbb formátumot, az ePub-ot használja a beagle. 

A Txtr beagle-t mobilszolgáltatótok keresztül vásárolhatjuk meg, ami természetesen avval jár együtt, hogy majd előfizetést is kell kötnünk. Azonban kedvező ára miatt megéri megvásárolni, hiszen ennyi pénzért nem kapunk más ilyen kényelmes készüléket. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése